Fotografická soutěž "Opavský průmysl očima dětí 2018"

6. ročník fotografické soutěže pro žáky základních škol pořádané SŠT Opava ve spolupráci se Sdružením důlních a strojírenských technologií OPAVSKÝ PRŮMYSL OČIMA DĚTÍ zná své vítěze, které z finálové dvacítky snímků vystavených v centru Breda & Weinstein vybírali návštěvníci, odborná porota ve složení MgA. Jakub Kožiál, fotograf a lektor Slezské univerzity v Opavě, MgA. Marco Ceccaroni, fotograf a pedagog univerzity LABA v italské Brescii a MgA. David Macháč, fotograf a správce ateliéru Institutu tvůrčí fotografie Slezské univerzity, a primátor Opavy Tomáš Navrátil.

Návštěvníky nejvíce zaujala fotografie Jiřího Tenglera ze ZŠ Ilji Hurníka „Cesta do středu stroje“, následoval snímek Jany Dankové ze stejné školy „Barometr života“ a na 3. místě se umístila Viktorie Večerková ze ZŠ T. G. Masaryka s fotografií „Zub za zub“.

Porotě se nejvíce líbila fotografie „Plamen“ Jakuba Dzidy ze ZŠ Vrchní. Druhé místo obsadil Lukáš Jagusztýn ze ZŠ Šrámkova se snímkem „Průmyslové zátiší“ a 3. František Šťastný ze ZŠ Englišova s fotografií „Padla“.

Ocenění primátora získala fotografie „Spirála života“ Karolíny Křížové ze ZŠ Vrchní. Tato škola tak od města obdrží odměnu 20 tisíc korun.